Οι υπηρεσίες μας

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το ιατρείο μας

Γενική οδοντιατρική

Καθαρισμός δοντιών

Στο ιατρείο μας ο καθαρισμός γίνεται με συσκευή υπερήχων και ολοκληρώνεται με τη χρήση σοδοβολής για την απομάκρυνση χρωστικών και τελικού γυαλίσματος της επιφάνειας των δοντιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κομμάτι της εκπαίδευσης της σωστής χρήσης κι επιλογής οδοντόβουρτσας και στον αποτελεσματικό μεσοδόντιο καθαρισμό, εξατομικευμένα σε κάθε ασθενή, για διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης/ Ένθετα-Επένθετα

Η τερηδόνα αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες νόσους στον κόσμο, μιας και περίπου το 80% του διεθνούς πληθυσμού έχει αρχικά σημεία τερηδόνας σε κάποιο από τα δόντια του. Επίσης, 43% των παιδιών ηλικίας 5 ετών έχουν τερηδονισμένα ή σφραγισμένα δόντια, ενώ το 70% των εφήβων 15 ετών έχουν εμπειρία τερηδόνας με περίπου δύο σφραγισμένα δόντια. Σε αρχικά στάδια η τερηδόνα αντιμετωπίζεται απλά και ανώδυνα με μια έμφραξη σύνθετης ρητίνης (αποτελεί συνήθως το υλικό επιλογής) κοινώς με ένα σφράγισμα, ενώ σε προχωρημένο στάδιο χρειάζεται η πραγματοποίηση ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης) και η κατασκευή μιας θήκης ή ενός ένθετου ή επένθετου, λόγω μεγάλης καταστροφής οδοντικού ιστού.

Ενδοδοντική θεραπεία ή Απονεύρωση

Αποτελεί οδοντιατρική παρέμβαση στο εσωτερικό ενός δοντιού λόγω, συνήθως, προχωρημένης καταστροφής του από κάποια τερηδονική βλάβη. Γίνεται ανώδυνα σε μια ή περισσότερες συνεδρίες με τη χρήση νέων περιστρεφόμενων μηχανοκίνητων εργαλείων.

Σε περιπτώσεις περίπλοκης ανατομικής μορφολογίας των ριζών ενός δοντιού ή σε περιπτώσεις που χρειάζεται επανάληψη κάποιας παλιάς ενδοδοντικής θεραπείας, η απονεύρωση πραγματοποιείται απο εξειδικευμένο οδοντίατρο ενδοδοντιστή εντός του ιατρείου μας. 

Αισθητική Οδοντιατρική

Λεύκανση

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο μιας και τα δόντια μας με την πάροδο του χρόνου σκουραίνουν ή κιτρινίζουν. Κύριες αιτίες είναι το κάπνισμα και η κατανάλωση καφέ, τσαγιού και κόκκινου κρασιού. 

Ένα πιο λευκό και φωτεινό χαμόγελο επιτυγχάνεται με την οδοντιατρική λεύκανση, στο σπίτι ή στο ιατρείο, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Προτεραιότητα δίνεται πάντα στη σωστή στοματική υγιεινή και πριν από κάθε λεύκανση πραγματοποιείται οδοντιατρικός καθαρισμός.

Όψεις ρητίνης ή πορσελάνης

Για την αισθητική βελτίωση της μορφολογίας και της θέσης των δοντιών, κατασκευάζονται ή χτίζονται στα πρόσθια δόντια λεπτά στρώματα πορσελάνης ή ρητίνης, προσφέροντας στο δόντι το επιθυμητό σχήμα, χρώμα και μέγεθος, όπου και όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Οι όψεις των δοντιών βελτιώνουν σημαντικά την εμφάνιση του χαμόγελού μας, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε την ανάγκη επιμελούς και συστηματικής υγιεινής τους για τη διατήρηση του αποτελέσματος, όπως και τη συμβολή της Ορθοδοντικής θεραπείας σε περιπτώσεις συγκλεισιακής και σκελετικής δυσαρμονίας.

Προσθετική

Στο ιατρείο πραγματοποιούνται όλες οι εργασίες κινητής και ακίνητης προσθετικής.

Ακίνητη προσθετική: στεφάνες (θήκες) ή γέφυρες μεταλλοπορσελάνης, ολοκεραμικές ή ζιρκονίου, τόσο επί δοντιών όσο και επιεμφυτευματικές.

Κινητή προσθετική: ολικές ή μερικές οδοντοστοιχίες, αναγομώσεις,  υβριδικές αποκαταστάσεις επί εμφυτευμάτων, θερμοπλαστικά ackers κ.α.

Στοματική Χειρουργική

Η εξαγωγή ενός δοντιού ή μιας σπασμένης ρίζας είναι μια ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Αποτελεί την έσχατη λύση μιας και στόχος μας είναι πάντοτε η διατήρηση ενός δοντιού στο φραγμό και η αποκατάστασή του. 

Σε περιπτώσεις ,όμως, εκτεταμένης τερηδονικής βλάβης, κατάγματος της ρίζας ενός δοντιού, προχωρημένης περιοδοντίτιδας ή μιας μη αποκαταστάσιμης και αποτυχημένης ενδοδοντικής θεραπείας, η εξαγωγή ενός δοντιού αποτελεί μονόδρομο.
Οι εξαγωγές χωρίζονται σε απλές και χειρουργικές.

 Έγκλειστοι ή ημιέγκλειστοι φρονιμίτες, σπασμένες ρίζες ή ακρορρίζια με έντονες κάμψεις, καθώς και δόντια που βρίσκονται κοντά στα ιγμόρεια ή σε άλλα δυσπρόσιτα σημεία, αποτελούν περίπλοκες χειρουργικές εξαγωγές και αντιμετωπίζονται με τη συνεισφορά συνεργάτη γναθοχειρουργού εντός του ιατρείου. Μετά από κάθε εξαγωγή δίνονται γραπτές μετεξακτικές οδηγίες για αποφυγή επιπλοκών.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν μπει στη ζωή μας εδώ και αρκετές δεκαετίες, δίνοντας σπουδαίες λύσεις στην αντικατάσταση ενός η περισσότερων δοντιών που έχουν χαθεί. Είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, ένα απόλυτα βιοσυμβατό υλικό και ενσωματώνονται στο οστό με μια διαδικασία που ονομάζεται οστεοενσωμάτωση.
Τοποθετούνται με τοπική αναισθησία, ο πόνος μετά την τοποθέτηση τους είναι ελάχιστος και ελέγχεται πλήρως με παυσίπονα.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την τελική αποκατάσταση χρειάζονται 3-6 μήνες. Στο διάστημα αυτό οι ασθενείς χρησιμοποιούν προσωρινές γέφυρες ή οδοντοστοιχίες. Μετά την περίοδο επούλωσης, τα εμφυτεύματα αποκαλύπτονται και αρχίζει η κατασκευή της προσθετικής εργασίας που θα στηρίζουν.

Ορθοδοντική

Για την αισθητική και λειτουργική βελτίωση του χαμόγελού μας, απαραίτητη είναι η συνεισφορά της ορθοδοντικής θεραπείας. Οδοντικές ή σκελετικές δυσαρμονίες που δημιουργούν προβλήματα στη μάσηση, στην ομιλία και στη σωστή στοματική υγιεινή , αποκαθίστανται μόνο όταν τα δόντια βρίσκονται στη σωστή τους θέση.

Ο πρώτος ορθοδοντικός έλεγχος των παιδιών πρέπει να γίνει μέχρι την ηλικία των 6-7 ετών, γιατί σε αυτή την ηλικία έχουν βγει τα πρώτα μόνιμα δόντια και έχουν αναπτυχθεί αρκετά οι γνάθοι. Η έγκαιρη ορθοδοντική εξέταση είναι απαραίτητη, διότι ο ορθοδοντικός θα προσδιορίσει αν υπάρχει ή όχι πρόβλημα, τη σοβαρότητά του καθώς και τον κατάλληλο χρόνο έναρξης της θεραπείας. Μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση σοβαρότερων προβλημάτων στο μέλλον και να κάνει την ορθοδοντική θεραπεία ευκολότερη και πιο σύντομη.

Εντός του χώρου το ιατρείου μας παρέχονται υπηρεσίες Ορθοδοντικής σε παιδιά και ενηλίκους, από εξειδικευμένο συνεργάτη.