Γνωρίστε τον οδοντίατρο

Ο Οδοντίατρος Βασίλειος Εμμ. Βενιανάκης, γιος του Οδοντοτεχνίτη Εμμανουήλ Βενιανάκη, γεννήθηκε το 1990 στο Μαρούσι Αττικής και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Αττικής. Το 2008 εισήχθη στην Οδοντιατρική σχολή εξαετούς φοίτησης του πανεπιστημίου Comenius της Μπρατισλάβα στη Σλοβακία απ’ όπου και αποφοίτησε το 2014 με βαθμό πτυχίου ‘’Άριστα’’. Απ’ τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 εργάσθηκε ως Οδοντίατρος στο Οδοντοθεραπευτικό τμήμα του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας  (Γ.Ν.Α.) στα πλαίσια της στρατιωτικής του θητείας.

Από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2017 εργάσθηκε ως Οδοντίατρος σε ιδιωτικό Οδοντιατρείο στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, ασκώντας καθημερινά όλες τις πράξεις της γενικής Οδοντιατρικής και αντιμετωπίζοντας πληθώρα περιστατικών Στοματικής Χειρουργικής και Εμφυτευματολογίας.

Το Νοέμβριο του 2016 πραγματοποίησε με επιτυχία μονοετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα εμφυτευματολογίας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Κολωνίας και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία εμφυτευματολόγων BDIZ-EDI.

Είναι ένθερμος υποστηρικτής των σωστών τεχνικών στοματικής υγιεινής και προσπαθεί να εφαρμόζει καθημερινά στο ιατρείο του όλες τις γνώσεις και νέες τεχνικές που γνωρίζει, με έμφαση στο σεβασμό του ασθενή και στην ιατρική δεοντολογία. Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και της iTop, παγκόσμιας εταιρείας στοματικής υγιεινής.

Απ’ το 2018 έως σήμερα εργάζεται στο νέο ιδιωτικό του οδοντιατρείο στη Νέα Ιωνία Αττικής. Στο ιατρείο του συνεργάζεται με έγκριτους νέους ειδικευμένους συναδέλφους του, εξειδικευμένους στην Γναθοχειρουργική, την Ενδοδοντία και την Ορθοδοντική, για την αντιμετώπιση περίπλοκων και ειδικών περιστατικών.

Το ιατρείο μας!

Το νέο οδοντιατρείο στεγάζεται σε νεόδμητο κτήριο στη Λεωφόρο Ηρακλείου 201 στη Νέα Ιωνία, στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης. Είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μέσα σε έναν όμορφο και καθαρό χώρο προσφέρει στον ασθενή την άνεση και την ηρεμία που χρειάζεται, χτίζοντας μια ισχυρή σχέση αμοιβαίου σεβασμού κι εμπιστοσύνης, απ’ την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Σε όλους τους ασθενείς στο πρώτο ραντεβού γίνεται πλήρης στοματικός και ακτινογραφικός έλεγχος, δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος και δίνονται λεπτομερείς οδηγίες στοματικής υγιεινής, με ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι αυτό. Το οδοντιατρείο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και τα πρωτόκολλα υγιεινής. Διαθέτει αυτόκαυστο κλίβανο αποστείρωσης εργαλείων και τηρεί όλα τα βήματα σωστής απολύμανσής τους προτού αποστειρωθούν σε αυτόν (λουτρό υπερήχων, σακουλοποίηση εργαλείων για κάθε ασθενή). Τα αιχμηρά αντικείμενα τοποθετούνται σε ειδικό πλαστικό κάδο και καταστρέφονται από συνεργαζόμενη εταιρεία διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων κάθε μήνα σε ειδικό χώρο εκτός ιατρείου, προκειμένου το πιθανά μολυσματικό περιεχόμενο τους να μην έρθει σε επαφή με κανέναν εντός και εκτός ιατρείου. Στις χειρουργικές επεμβάσεις (τοποθέτηση εμφυτευμάτων, γναθοχειρουργικά περιστατικά) τηρούνται όλα τα απαραίτητα χειρουργικά πρωτόκολλα (π.χ. κάλυψη επιφανειών με οθώνεια και πλαστικά μιας χρήσης) και εξασφαλίζεται η προστασία ιατρού και ασθενή.